תבשיל אפונה יבשה של איתן
תבשיל אפונה יבשה של איתן
רכיבים:
בצל קצוץ
2 עגבניות קצוצות
גזר חתוך לריבועים
3 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות
כוס אפונה יבשה - משרים כשעתיים לפני ההכנה.
לתיבול:
מלח
פלפל
כמון
כורכום
טימין יבש.
ניתן להוסיף שמיר או כל תיבול אחר לפי הטעם.
אופן הכנה:
מתחילים בטיגון הבצל בכף שמן (במידת הצורך מוסיפים מים לאידוי)
מוסיפים את קוביות הגזר ואחרי מספר דקות נוסיף את השום ואז את העגבניות.
נותנים לרוטב להתבשל כ 5 דקות ואז מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ואת האפונה היבשה לאחר סינון.
מתבלים: מלח, פלפל, כמון, כורכום וטימין יבש.
ניתן להוסיף שמיר או כל תיבול אחר לפי הטעם.
נוסיף כוס מים חמים כדי שיהיו מספיק נוזלים לאפונה להתבשל, משאירים על אש בינונית לחצי שעה.
אחרי חצי שעה בודקים אם חסר נוזלים ומוסיפים לפי הצורך.
מוכן כשהאפונה רכה.
איך נתייחס:
כל 2/3 כוס אפונה יבשה לאחר הבישול זו מנת חלבון. כלומר 1 כוס = 1.5 מנות חלבון/ 2 כוסות = 3 מנות חלבון.
שימו לב שאפונה קפואה/טרייה נחשיב כפחמימה ואפונה יבשה כחלבון.
